Lagen om valfrihet

Jobbex är kompletterande aktör till Arbetsförmedlingen sedan 2011.

Arbetsförmedlingen upphandlar tjänster utifrån lagen om valfrihet (LOV). Valfriheten innebär att det finns ett antal leverantörer att välja på och du kan välja en av dem som just du tycker verkar bäst för dig. Tveka inte att ta kontakt med någon av våra medarbetare om du vill veta mer.

Alla är välkomna att komma på besök till oss på Jobbex. Om du som deltagare blir intresserad av vår verksamhet, prata med din arbetsförmedlare om möjligheten att komma på ett personligt bokat möte.

Vi kommer gärna och informerar på Arbetsförmedlingens anordnarträffar. Kontakta oss gärna. 

Stöd och Matchning

 1. Grundläggande stöd och matchning

Här lägger vi fokus på Jobbsökarfärdigheter. I dag går rekryteringsprocessen till på många olika sätt och det är viktigt att kunna förstå hur företagen tänker. Ett mål är att uppmärksamma och utöka nätverken av kontakter. Vi ser över ansökningshandlingar och vilka krav som ställs idag. Fokus ligger också på att undersöka utbildningsvägar som kan vara lämpliga.

 2. Grundläggande stöd och matchning med språkstöd. Max 6 månader

Detta program har samma fokus och uppbyggnad som modul 1 men under tiden här arbetar vi med lättare svenska och fokuserar på dig som inte har svenska som modersmål. SFI

 3. Förstärkt stöd och matchning. Max 6 månader + 3 månader praktik.

Har du varit borta från arbetsmarknaden under långa perioder av olika skäl, kan denna modul vara möjligheten för dig. Vi undersöker alternativa yrkesområden, fokuserar på att utöka nätverk och arbetar med att förbättra Jobbsökarfärdigheter på dagens arbetsmarknad. Ett fokus är att få nya referenser genom att få ny arbetslivserfarenhet. Vi stöder processen att få nya rutiner och förstår vikten av att motivation skapar kraft att ta nya tag.

 4. Förstärkt stöd och matchning med språkstöd. Max 6 månader + 3 månader praktik.

Detta program har samma fokus och uppbyggnad som modul 1 men under tiden här arbetar vi med lättare svenska och fokuserar på dig som inte har svenska som modersmål. SFI studier kan ingå som en del i programmet.

Stöd och Matchning

Ett program för att komma vidare mot arbete och/eller hitta motivation till fortsatta studier så effektivt som möjligt. I Samarbete med Arbetsförmedlingen erbjuder vi 4 olika moduler.

Så här jobbar vi

 • Vi möts i enskilda samtal varje vecka och du deltar i gruppaktiviteter med fokus på det du behöver.
 • Vi hjälper dig med att ha uppdaterade och anpassade ansökningshandlingar.
 • Vi arbetar med att hitta din motivation och hjälper dig att hitta dina utvecklingsmöjligheter.
 • Vi arbetar med att utöka ditt nätverk och göra studiebesök och knyta kontakter.
 • Vi har seminarier, workshops och aktiviteter beroende på behov och intressen.
 • Tillsamman med studievägledare, din arbetskonsulent och din grupp, arbetar du med att undersöka utbildningsvägar som kan ge dig en ny möjlighet.
 • För dig som inte har svenska som modersmål sker kontakten främst på lättare svenska kompletterat med engelska eller via tolkning. Vi ser det som stor vikt att det är svenska som tränas i den vardagliga kontakten.

Arbetsprövning

Vi kan erbjuda arbetsprövning utifrån deltagarens egna förutsättningar och de mål som återfinns i den handlingsplan som Arbetsförmedlingen upprättar.

Under tiden deltagaren är i vår verksamhet:

Deltagaren kommer att få en erfaren och kvalificerad arbetskonsulent kopplad till sig, tillsammans jobbar vi med

 • Nuläge
 • Mål
 • Handlingsplan
 • Handling

Utöver detta även med jobbsökaraktiviteter och förberedande insatser. Vi erbjuder vidare möjlighet till arbetspraktik, arbetsprövning eller förstärkt arbetsprövning i egen eller extern verksamhet.

Vi arbetar med att göra arbetsprövningsbedömningar, för att kunna hjälpa deltagaren vidare mot målet att komma ut i jobb/anställning utifrån de individuella förutsättningar deltagaren har. Detta sker i nära samarbete med deltagarens handläggare från Arbetsförmedlingen.

Språkinsatser

Vi erbjuder deltagaren en helhetslösning. Det innefattar att deltagaren under tiden som den är hos oss på Jobbex erbjuds praktik, antingen internet eller externt. Detta parallellt med språkträning tillsammans med våra kompetenta handledare. Deltagaren kommer få hjälp med sitt jobbsökande och kunna använda sig av våra företagskontakter för att på så sätt snabbare komma ut i arbetslivet. Alla insatser hos oss planeras tillsammans med deltagaren och grundar sig på deltagarens individuella förutsättningar.

Vad vi erbjuder:

Enskilda samtal
En gång i veckan får deltagaren träffa en handledare. Under dessa möten jobbar vi med att skapa ett cv och personligt brev. Vi arbetar med att sätta individuella mål och att kartlägga erfarenheter, egenskaper och färdigheter.

Gruppverksamhet inriktning språk
2 dagar i veckan har vi gruppverksamhet tillsammans med handledare. Här ges möjlighet att både öva på att prata, skriva och läsa vardagssvenska.

Gruppverksamhet inriktning Jobbfokus
1 dag i veckan har vi  gruppverksamhet med jobbfokus, här kommer vi bland annat att söka jobb och ha diskussioner kring vad en anställning innebär.

Yrkesvägledare:
Deltagarna kommer att få möjlighet att träffa en yrkesvägledare.

 

Arbetsprövning:
Vid ett arbetsprövningsbeslut ser vi till att testa av arbetsförmågan och vilken arbetstid deltagaren klarar av att arbeta. Här har man arbetsprövningsplats hos oss på Jobbex. Personen har även tät kontakt med arbetskonsulenten för att på så sätt få en bra utvärdering av arbetsförmågan.

Praktikplats inom vården
I vår egen verksamhet. Här ges möjlighet för personer som har erfarenhet av vårdyrket att testa på det hos oss på Jobbex omsorg.

Externa/Interna praktikplatser
Jobbex kan erbjuda praktik utifrån deltagarens individuella behov. Syftet med praktiken kan vara yrkesorientering, yrkespraktik, att ge arbetslivserfarenhet eller att stärka den redan befintliga yrkeskompetensen. Att ha praktik ger även referenser från en arbetsgivare i Sverige vilket stärker ett CV.

Studiebesök
Utifrån deltagarnas behov och önskemål, planerar vi in relevanta studiebesök och genomför dessa tillsammans med gruppen. Syftet med studiebesöken kan vara yrkesorientering eller att ge motivation.

Erhållande av intyg:
Alla deltagare kommer att få ett intyg på vad dom har utfört under sin tid på Jobbex. Betyg kommer att skrivas ut för både praktiska och teoretiska arbeten.

Arbetsprövning hos oss

Sellbag Outlet

Vi bedriver en egen butik i samarbete med Sellbag där du har du möjlighet att utföra sedvanliga butiksuppgifter såsom att prismärka och packa upp varor. Du ges även möjlighet att få testa på att stå i kassan.

Övriga arbetsuppgifter innebär att vi sorterar kläder som kommer från kunder som nyttjat säljtjänsten Sellbag. Kläderna ska sorteras i vad som går att sälja i butiken och vad som går direkt till bistånd eller återvinning. Det kommer även ingå vikning, strykning samt lagning av kläder.

Merch-ants

Är en helhetsleverantör av merchandisevaror till världskända artister som bl.a. Metallica, ACDC, Måns Zelmerlöv och Lisa Nilsson. De erbjuder inte bara det mesta i produktväg som T-shirts. Pins, kepsar, skivor, muggar m.m. utan även logistik och distribution av dessa varor.

Vi på Jobbex håller detta lager och sköter deras logistik och distribution.

Tidningskungen

Tidningskungen.se ingår i mediekoncernen Mediafy AB som är störst i Norden på att sälja och marknadsföra tidningar på nätet.

Vi på Jobbex håller detta lager och sköter deras logistik och distribution.

Välgörenhetspaketering av diverse premier

När vi paketerar tidningspaketen får vi en hel del tidningar över. Vi har då ett samarbete med Media fy AB som handlar om att vi får använda oss av överblivna tidningar och premier så som leksaker mm. Dessa använder vi och gör paket av t.ex. så lägger vi ihop fyra bamsetidningar och två bamseleksaker sen slår vi in det till ett paket med både papper och snöre. Dessa paket skänks sedan till olika saker t.ex. min stora dag, sjukhus mm.

Fastighet – och trädgårdsskötsel

Sofielund är en företagsgrupp med verksamhet i delar av Sörmland. De äger och förvaltar fastigheter i Flen, Malmköping och Vingåker som omfattar totalt 38.000 kvm uthyrningsbar yta.

Vi på Jobbex sköter delar av deras fastighets- och trädgårdsskötsel i Flen och Malmköping.

Vi sköter även fastighets- och trädgårdsskötsel åt bostadsrätts - och idrottsföreningar.

Nyheter

Fortsatt högt betyg för Jobbex

2018-01-07

Vi på Jobbex AB får fortsatt högt betyg för vår tjänst Stöd och matchning

Läs mer >>

Ny Outlet-butik

2018-01-02

Sedan senhösten bedriver vi en ny butik i centrala Katrineholm

Läs mer >>

Ny medarbetare på plats

2017-07-25

Vi välkomnar Charley Tegebjer som marknadsansvarig hos oss!

Läs mer >>

.